حذف فیزیکی دانشگاه ها از سطح جامعه و دور کردن دانشجویان از مردم

 

دانشجو نیوز: در ادامه خط امنیتی بزرگنمایی خطر وقوع زلزله که به نظر می رسد هدفی جز منزوی ساختن دانشگاه ها و انتقال دانشجویان به نقاطی از خارج از پایتخت را در پس خود ندارد، امروز در سخنانی هماهنگ وزیر علوم و وزیر بهداشت مجددا بر لزوم انتقال دانشگاه ها از سطح شهر تهران صحبت به میان آورده اند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه ای با خبرگزاری مهر ضمن تاکید مجدد بر احتمال وقوع زلزله در تهران گفت:" بنای ما بر این است که آمادگی لازم را برای خروج دانشجویان فراهم کنیم".

 وی تنها از لزوم انتقال دانشجویان سخن به میان آورده و معلوم نکرده است که چرا این طرح آمادگی در برابر زلزله تنها دانشجویان را هدف گرفته است و سایر مراکز دولتی را شامل نمی شود.

وزیر بهداشت ادامه داده است:" نظر رئیس جمهور این بود که انتقال مراکز تحقیقاتی ب خارج از تهران هیچ ضرری ایجاد نمی کند بلکه منفعت هم دارد. در این زمینه هم برنامه ریزی خواهیم داشت".

همزمان با دستجردی، کامران دانشجو نیز بر احتمال وقوع زلزله تاکید گذاشته و در ادامه سخنان چند روز پیش خود مبنی بر خارج کردن دانشگاه ها از سطح شهر تهران از طرح هایی به منظور کاهش جمعیت دانشگاه های تهران خبرداده است. وی در مصاحبه خود با خبرگزاری مهر یاد آور شده است: " افزایش پذیرش دانشجویان کارشناسی در دانشگاههای شهرستانها سیاست وزارت علوم است که با سیاست دولت در خصوص کاهش جمعیت تهران به دلیل کاستن از تبعات زلزله احتمالی با هماهنگی و جدیت بیشتری دنبال خواهد شد."

هفته پیش محمود احمدی نژاد به صورتی غیر منتظره زلزله را در تهران قریب الوقوع دانسته و خواستار اتخاذ افدامات و تدابیر ویژه ای شده بود. سخنان وی اما با تایید وزیر علوم ادامه یافت. کامران دانشجو از وجود طرحی مبنی بر انتقال دانشگاه ها به محدوده ی خارج از شهر خبرداد. رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس به تایید این طرح پرداخته و نسبت به انتقال بیست هزار دانشجوی این دانشگاه به خارج از شهر اعلام آمادگی کرده بود.

جالب اینجاست که هیچ گاه به وجود طرح هایی مبنی بر لزوم خروج سایر مراکز دولتی اشاره نشده است گویا تنها این  دانشجویان اند که در معرض خطر زلزله قرار دارند.

خبر انتقال مالکیت ساختمان جهاد کشاورزی واقع در خیابان کشاورز، که مشرف به دانشگاه ها و خوابگاه های دانشگاه های تهران و امیرکبیر است و در جریان تظاهرات اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری به یکی از مراکز شکل گیری هسته های اعتراضی بدل گشته بود، به سپاه نیز بر گمانه زنی ها در مورد وجود طرح هایی امنیتی در این زمینه دامن زده بود.

به نظر می رسد با توجه به جایگاه ویژه ی جنبش دانشجویی در جنبش اعتراضی اخیر مردم ایران، استراتژیست های امنیتی دولت کودتا پروژه ای نامیمون را به منظور انزوا و حذف فیزیکی دانشگاه از سطح جامعه را آغاز کرده اند.